Finlands svenska hembygdsförbund r.f och projekt Digihem ordnar ett seminarium på Norrvalla i Vörå lördagen 14.2.kl. 9.30 - ca 15.30. Under seminariet kommer att behandlas intressanta frågor som berör digitalisering.
Vi inleder kl. 9.30 med registrering och kaffe med smörgås. Förmiddagens program kommer att behandla arkivfågor samt hur man kan göra kulturarvet levande på internet.
Eftermiddagens program kommer att behandla sociala medier.
Efter seminariet hålls en slutdiskussion där alla förläsare deltar och har du frågor till föreläsarna kan du skicka in dem redan nu i samband med din seminarieanmälan.
För seminariet uppbärs en avgift på 25€ i vilken ingår mat och kaffe. Anmälan till seminariet senast 10.2.2015, till projektledaren Susanne Lagus.
Ladda ner programmet för mera information, länken finns här nedan.
/Site/Data/2277/Files/Seminarieinbjudan%2014_2_2015.pdf
Material från seminariet
Ant Simons presenterade olika plattformer där man har möjlighet att visa kulturmaterial som foton, berättelser i textform, filmer och ljud.
Material från presentationen hittas på länken: http://minhembygd.webbhuset.fi/sve/start/
Katja Hellman och Tove Ørsted berättade om hur SLS arbetar, tar emot material till arkivet. De påminde om att man som insamlare har ett ansvar för hurudant material som sparas. Täcker materialet flera områden i lokalmiljön och ger det på så vis en heltäckande bild av kulturen? Åhörarna fick också bekanta sig med tekniska krav och lösningar som rekommenderas av SLS då man digitaliserar fotografier.
Materialet från presentationen finns här: /Site/Data/2277/Files/SLS%20Digihem%20februari%202015%20Katja%20o%20Tove_offentlig.pptx
Maria Norrlin-Asplund gav i sin presentation en inblick i vilka olika sociala medier som används mest idag. Hon gav fina tips och idéer på hur Facebook fungerar samt hur man kan uppdatera för att nå ut till en större publik.