Januari-info

13.01.2016 kl. 09:26
  • FSH ansökte i slutet av år 2015 om att få delta i det officiella programmet "Finlands 100-års jubileum 2017". I december godkände Statsrådet FSH:s ansökan! Grattis!!  FSH:s program inför jubileumsåret fanns ännu inte i skrivande stund på jubileumsårets officiella webbsidan. Besök gärna sidan och bekanta er med de övriga programmen som kommer att förverkligasKlicka här för att komma direkt till sidan.

 

  • Projektet Museum 2015 har nu fått katalogiseringsanvisningarna färdigt översatta till svenska. Eftersom projektet arbetat med att förnya webbsidan luettelointiohje.fi, och översättningen tog lite längre tid än planerat finns den svenska versionen ännu inte publicerade. Nu är webbsidan färdig och de svenska direktiven kommer att publiceras nu under våren. Direktiven kommer även att finnas som pdf. och kan då laddas ner till egen dator.

 

  • Digihem kommer nu under våren att forsätta arbeta med pilotföreningarna (Närpes, Kronoby, Kyrkslätt, Sjundby) och "finslipandet" av Digiarkiv. I slutet av mars hoppas vi att en något så när slutgiltig form finns.

 

Önskar er alla en god fortsättning på det nya året och ta gärna kontakt om ni har frågor.

 

 

Susanne Lagus