Synlighet

Länk via andra
 

Att gå samman med andra som har liknande material och verksamhet ökar tillgängligheten.

Österbottens museiportal och Museer i Östnyland är fina exempel på att främst öka minnesorganisationernas synlighet men också det material som finns i samlingarna.

Se också Egentliga Finlands museernas gemensamma webbplats MuseotNyt.
 


Österbottens evenemangkalender

Ett enkelt sätt att sprida ordet om era evenemang är att publicera information i olika evenemangskalendrar. Österbottens evenemangskalender, som drivs av Österbottens förbund och KulturÖsterbotten, är en utmärkt plats för att få extra uppmärksamhet. Det är enkelt att skapa ett eget evenemang och nå ut till en bredare publik. Tänk bara på att ni behöver registrera er och bli godkända som användare innan ni kan lägga in era evenemang.

Österbottens evenemangskalender

 

Det händer i Västra Nyland (Facebook-grupp)

Ni kan öka synligheten för föreningens evenemang genom att marknadsföra dem i olika Facebook-grupper.
En sådan grupp är "Det händer i Västra Nyland". Där kan ni dela med er av evenemang och tillställningar som äger rum i Västra Nyland. Det är enkelt att skapa både evenemang och inlägg i gruppen och ni når ut till många intresserade personer.

Det händer i Västra Nyland

 

Olika webbtjänster, plattformer och sociala medier
 

Dela fotografier på Flickr
 

Många arkiv har satt upp valda delar av sina fotosamlingar på Flickr. Fotografierna är public domain, skyddas inte av upphovsrätt, och har så stort format att de kan laddas ner och fritt användas. För de fototografier man sätter på flickr måste anges rättigheter; hur fotografierna får användas.

Flickr - hemsida


Genom att sätta fotografierna på flickr kan man visa en del av samlingarna.

 Se till exempel 

Kyrkslätts hembygdsförening och

Svenska Litteratursällskapet.

 

Ladda upp korta filmer på Youtube


Youtube används för att ladda upp kortare filmer som man sedan kan nå via hemsidan. Ett ypperligt medel om man vill dokumentera olika hantverkstekniker, musik, berättelser mm.


Youtube - hemsida


  Se till exempel  

Stundars Hantverk för alla-filmer

Kilen: Se och upplev Kilen

 

Informera om aktuella händelser på Facebook eller Instagram
 

På Facebook kan man skapa små inlägg om aktuella händelser och hålla en dialog med intresserade. Sätt ut på hemsidan en länk till er Facebook sida eller integrera Facebook i hemsidan.

På Instagram kan man dela bilder och korta videor för att visa upp ögonblicksbilder från föreningens eller museets verksamhet. Det är en plattform där användare kan skapa visuellt tilltalande innehåll och interagera med intresserade genom gillanden, kommentarer och direkta meddelanden. För att integrera Instagram på er hemsida, kan ni lägga till en länk till er Instagram-profil på er webbplats eller bädda in Instagram-flödet på er hemsida för att visa upp era senaste bilder.

 

Föreningars synlighet på sociala medier


Hur skapar man tilltalande innehåll? Hur kan vi engagera våra följare på sociala medier?
Denna video ger er praktiska tips för att förbättra er digitala kommunikation som förening.